BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Skriliai su voveraitėm

                                                           

Ką gi - pirmas mano įrašas maisto tema…

Nekartą matyt rašysiu apie tai ką gamindavo mano močiūtės, nes man tai kone skaniausios virtuvės. Deja močiūtes laidojau taip ir nespėjus iš jų perimti jokių receptų (paauglystėje visos draugės šaipydavosi iš manęs, kad aš net šaldytų lietinių pasišildyti nemoku, o juos sudeginu, sukėlus gaisrą keptuvėje…). Liko kažkiek užrašytų receptų, kažką pamena mama (retsykiais ir tėvas išmeta kokį perliuką), tačiau dažniausiai aš eksperimentuoju, kol atseku tą skonį, kuris primena vaikystę.

Taigi - skriliai su voveraitėm - čia ilgai eksperimentuoti neteko…, gal tik kiek nustebau, kad pagrindinis prieskonis rozmarinas…, bet juk pas močiutę, blokinio namo penkto aukšto balkone, visada žaliavo prieskoninių žolelių vazonėliai… smagu ten buvo leisti vasaras.

Taigi, maždaug dviem porcijom reik (maždaug - spėju, bus kone dažniausias žodis mano receptuose ;)

Tešlai:

1 kiaušinio

šlakelio vandens

žiupsnelio druskos

miltų

 

Padažui:

voveraičių

šaltai rukytų lašinukų su truputi raumens

pipirų

rozmarino (geriau žalio, bet gali būt ir džiovintas)

lašo aliejaus

grietinės

 

Tešla:

Kiaušinį šakute išplakame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu nei karšto, nei šalto vandens. Po truputį pilame miltus, kol tešla tampa lengvai minkoma ir įkyriai nebekimba prie rankų. Tešla iškočiojame ant miltais paparstyto paviršiaus į maždaug 3 mm storio lakštą. Jį supjaustome norimom formelėm maždaus 3×3 cm dydžio. Dabar pjaustau kažkaip panašiai į rombus, močiūtė kai netingėdavo man mažiai ir gėlyčių, ir žvaigždučių pripjaustydavo :)

Užverdame vandenį (papildomai jo nesūdau, tik įpilu lašą aliejaus, kad nesuliptų). Skrilius dedame į verdantį vandenį ir verdam, po to kai iškyla, o tai jie padaro staigiai, apie 3 min.

 

Padažas:

Ant lašo aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytus lašinukus su raumenuku. Kai lašinukai paskrunda beriu švarias ir jeigu stambios, kiek pasmulkintas voveraites. Kepu maišydama, prieš pabaigą įmetų žiupsnį maltų pipirų ir žiupsnelį rozmarinio, dar kartą viską permaišau.

Viskas į lėkštę keliauja tokia tvarka:

kiaurasamčiu iš vandens išgriebti skriliai

grietinės šaukštelis

voveraitės su lašinukais

galima papuošti šakele rozmarino

 

Aš asmeniškai galiu juos valgyti kone kasdien ;), tad ir kitiems linkiu skanaus.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (1)

zahiras2010-06-14 14:49

skanu :)

Rašyti komentarą

Tavo komentaras