BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Kopūstų pyragas

Kopūstų pyragas primenantis vaikystę ir visų mokslų metų pirmąsias dienas. Tądien mama visada kepdavo šį pyragą. Ir nors dar ne ruduo dalinuos šiuos receptu.

Tešla:

50 g. šviežių mielių

100 g. grietinės

100 g. margarino

miltų (maždaug dviejų stiklinių)

 

Įdaras:

galva kopūsto

2 kiaušiniai

prieskonių - druskos, pipirų, kmynų, …

truputis margarino (apkepimui)

 

Padažas - lydytas sviestas

 

Eiga:

Kopūsto galvą apverdama, jeigu šviežia trumpai, jei senesnė - ilgiau. Išverdame vieną kiaušinį kietai. Kopūstą ir kiaušinį supjaustome ir apkepame su margarinu. 

Margariną tešlai išlydome ir paliekame atvėsti. Tuo metu mieles išsukame su grietine. Į grietinę su mielėm supilam atvėsusi margariną, po truputį beriam miltus ir maišom kol tešla tampa minkšta, bet nebelimpa prie rankų ir gerai kočiojasi.

Tešla padalinam į dvi dalis.

Iš vienos dalies iškočiojame lakštą. Jį klojame į margarinu pateptą ir džiuvesėliais pabarstytą kepimo skardą. 

Apkeptus kopūstus ir kiaušinį sumaišom su likusiu žaliu kiaušiniu ir išdedame ant pakloto tešlos lakšto.

Iš likusios tešlos iškočiojame antrą lakštą, kuriuo užklojame pyragą. Prispjaudžiame kraštus ir šakute prabadome skylutes.

 

Šauname į šaltą orkaitę ir kepame kol gražiai parusta (apie 20-25 min)

 

Patiekiame karšta su lydytu sviestu.

 

Skanaus

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (4)

Simona2010-07-12 16:02

Prispjaudžiame? :D
Ir kepame šaltoje orkaitėje? :D
Nu išties įdomu, bandysime :)

Dalia2010-07-13 02:45

kaipgi nepasveikinsi bendravardės! Ta proga virtualiai išragauju pyragėlį… įdomus toks. Į tešlą dedama mielių - ar ji kepdama pakyla, kaip mielinės tešlos mėgsta?

Nelda C. Rosa2013-05-18 14:19

Apkeptus kopūstus ir kiaušinį sumaišom su likusiu žaliu kiaušiniu ir išdedame ant pakloto tešlos lakšto.

Rocco Weber2013-07-01 00:51

Sumaišykite pusę puodelio alaus su alyvuogių aliejumi ir žaliu kiaušiniu. Kaukę ant plaukų laikykite 15 minučių. Nuplaukite su vėsiu vandeniu.

Rašyti komentarą

Tavo komentaras