BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Sluoksniuotos tešlos užkandukai

Rutelės mergvakariui buvau įpareigota pasirūpinti užkandžiais plaukiant valtimi. Taigi jais ir dalinuosi, pirmiausiai sluoksniuotos tešlos užkandukais.

 

Reikės:

pakelio sluoksniuotos tešlos

Įdarams:

1. Smulkintų špinatų ir plonai pjaustyto šaltai rukytos “palevicos”, tarkuoto Džiugo sūrio.

2. Smulkintų juodųjų ir žaliųjų alyvuogių bei džiovintų pomidorų mirkytų aliejuje, pora skiltelių česnako. Viską susmulkinam blenderiu.

3. Plonai žiedeliais pjaustyto svoguno, tarkuoto Džiugo sūrio, džiovintų čiobrelių.

4. Blenderiu susmulkinto avokado, pelėsinio sūrio ir juodojo sezamo sėklų.

 

Tešlą plonai iškočiojame, patepame plonai alyvuogių aliejumi ir tepame vieną iš pasirinktų įdarų. Tada suviniojame kaip vyniotinį, kurį supjaustome maždaug 1 cm gabaliukais. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 15 min, kol gražiai parusta.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (6)

Dominique Bender2013-05-26 10:22

Svogūną supjaustome kūbeliais ir apkepame karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudedame faršą, apkepinam. Supilame pomidorų piure, pagardiname druska, pipirais, kajano pipirais, baziliku ir kaitiname viską apie 20min ant silpnos ugnies.Tešlos lapelius aptepame kiaušinio plakiniu, perpjauname pusiau. Apibarstome sezamo sėklomis ,krapais. Keksiukų skardą ištepame sviestu, dedame po lapelį tešlos. Į kiekvieną tešlos lapelį dedame po kelis gražgarsčių lapelius taip pat tarkuoto sūrio, faršo, pjaustyto svogūno, džiovintų pomidorų gabalėlius ir kepame 190 laipsnių įkaitintoj orkaitėje kol gražiai apskrus.

Jody Meyer2013-06-07 07:03

Įkaitinti elekrinę vaflinę ir desertiniu šaukšteliu dėti tešlą. Aš iš karto kepiau po du vafliukus. Jei norite didesnių vafliukų, dėkite po arbatinį šaukštelį tešlos. Vafliukai bus traškesni, jei juos ilgiau pakepsite, kad būtų gražiai parudavę.

Hershel Briggs2013-06-17 02:30

Įkaitinti elekrinę vaflinę ir desertiniu šaukšteliu dėti tešlą. Aš iš karto kepiau po du vafliukus. Jei norite didesnių vafliukų, dėkite po arbatinį šaukštelį tešlos. Vafliukai bus traškesni, jei juos ilgiau pakepsite, kad būtų gražiai parudavę.

Sherrie V. Moon2013-06-19 14:49

Iš sviesto, miltų, grietinės, kiaušinio ir cukraus užmaišyti tešlą. Padalinti ją į dvi dalis. Į vieną dalį dadėti kakavos. Abu tešlos gabalus 1 h įdėti į šaldytuvą. Po to iškočioti plonai abi tešlos dalis ir dėti vieną ant kitos. Atsargiai susukti iš jų volelį ir dar kartą trumpam įdėti į šaldytuvą. Atšalusį volelį supjaustyti skrituliukais ir juos sudėlioti į skardą pabarstytą miltais. Kepti orkaitėje 140 C temperatūroje, kol gražiai pagels. Iškepus galima apibarstyti cukraus pudra.

Tamera W. Hyde2013-07-21 14:35

Įkaitinti elekrinę vaflinę ir desertiniu šaukšteliu dėti tešlą. Aš iš karto kepiau po du vafliukus. Jei norite didesnių vafliukų, dėkite po arbatinį šaukštelį tešlos. Vafliukai bus traškesni, jei juos ilgiau pakepsite, kad būtų gražiai parudavę.

get smart2013-12-03 05:43

Į suputojusių mielių masę supilame trynius, minkštą sviestą, išsukame. Supilame miltus ir išminkome minkštą elastingą tešlą (jei trūksta miltų – pridedame daugiau nei recepte). Apibarstome miltais tešlą ir paliekame, kad pakiltų (padvigubėtų).

Rašyti komentarą

Tavo komentaras